¿Publiques fotos dels teus fills/es a les xarxes socials? 8 recomanacions

Una ecografia, el primer somriure, el primer bany, el primer dia d’ escoleta,… Sovint pengem fotografies i/o videos dels nostes menuts i menudes a  Instagram, Tik Tok, Facebook i altres xarxes socials sense pensar-ho massa. Ens ve de gust compartir-les amb amigues i amics, amb la família (de vegades estan lluny i es perden el dia a dia,…). Però, ¿on estan els límits? Segur que per sentit comú evites penjar fotos en què apareixen sense roba, etc., i tens la configuració de ‘privacitat’ només per a la gent que vulguis que les vegi, però hi ha altres coses en les quals segurament no estàs pensant, i és que linformació i les imatges que publiques a Internet es tornen públiques.

Si t’agrada publicar fotos i vídeos dels teus fills i filles a les xarxes socials està bé que coneguis aquestes recomanacions que va publicar la Guàrdia Civil:

1. Que no es vegin llocs com la seva escola i que no continguin pistes del lloc on viuen o dels llocs que freqüenten.

2. Evitar que a les fotos aparegui l’automòbil de la família (especialment les plaques de les matrícules).

3. Els noms dels arxius de les fotografies no han d’incloure els noms complets dels nens/es, per evitar la seva identificació.

4. No publicar informació sobre els horaris i les activitats que realitzen els teus fills o filles.

5. No indicar si estàs fora de casa en aquest moment. Frases com “els trobo molt a faltar quan estic a la feina” podrien donar pistes de què estan sols/es a casa.

6. No compartir fotos en què fan servir l’uniforme de l’escola o la samarreta de l’equip en el qual juguen.

7. Alguns dispositius mòbils inclouen el lloc on es fan les fotos, així que abans de publicar-les verifica que aquestes dades s’hagin eliminat per evitar que la fotografia pugui ser rastrejada.

8. Comparteix aquests consells amb amics, amigues i familiars i demana’ls que no publiquin fotos dels teus fills/es sense el teu consentiment.

Articles relacionats

Mama Jove és un projecte:

Activitat subvencionada amb càrrec a l’assignació del 0,7% de l’IRPF:

Departament de Drets Socials Generalitat de Catalunya
©2024 Mama Jove