Ara que tens el/la bebè a casa pot ser que et passin pel cap preguntes com: què fer quan plori, com calmar-lo/a quan estigui nerviós/a o com aprendre a ser mare. Aquests dubtes els tenen totes les persones que tenen un fill o filla, sobretot si és la primera vegada.

Per aprendre, cal fer i equivocar-se també. Hi ha moltes persones que et poden ajudar en aquest aprenentatge: la teva mare, el teu pare, germans o germanes, altres familiars, altres mares joves, la teva parella o professionals de la salut, de serveis socials o de l’educació en qui confiïs. 

També et poden ajudar en aquest aprenentatge recursos com els espais familiars o maternoinfantils, projectes com Preinfant,… Els grups de criança i els espais familiars són llocs on pots anar tu i el teu fill o filla, i també si hi ha altres persones de la família o parella que el cuiden, per jugar, fer activitats, compartir experiències i conèixer altres mares.

Pregunta a professionals de serveis socials, o al personal mèdic que atén el teu nadó, els recursos que tens disponibles a prop teu. Si no saps per on començar, pots fer-nos una consulta per whatsapp.

No dubtis de tu, ho faràs molt bé. Veuràs que cada vegada et sentiràs més segura.

Més sobre cuidar el/la bebè

Mama Jove és un projecte:

Activitat subvencionada amb càrrec a l’assignació del 0,7% de l’IRPF:

Departament de Drets Socials Generalitat de Catalunya
©2024 Mama Jove