Les reaccions i emocions davant d’un embaràs són diferents a cada noia. Pot ser molt positiu per reconèixer aquestes emocions i sentiments preguntar-te com et sents. 

Hi ha noies que quan s’assabenten que estan embarassades se senten culpables, com si haguessin fallat, i no volen dir-ho a ningú. Segurament quedar-te embarassada, si ets molt jove, és una cosa inesperada per a tu i per al teu entorn, però no ha de ser un fracàs. Si ho estàs passant malament, no dubtis a enviar-nos una consulta privada per whatsapp.

Hi ha noies que senten incertesa i nervis per l’embaràs o pel futur nadó. Es preocupen per la salut de tots dos, o per haver de prendre una decisió. Altres noies experimenten sentiments contradictoris. Per exemple, poden sentir: esperança i tristesa, culpa i esperança, sentiment de fracàs en haver de parar als estudis, juntament amb el desig de tenir un fill/a. Algunes noies pensen que l’embaràs serà fantàstic, que es trobaran sempre bé, que cuidar i educar un fill/a és molt fàcil.

És important que puguis explicar els teus sentiments a persones en les quals confiïs (família, parella, amistats). A més de les persones del teu entorn, pots explicar la notícia de l’embaràs a algun professor o professora de l’institut amb qui tinguis confiança, a professionals mèdics que facin el seguiment de l’embaràs. També hi ha professionals dels serveis socials, educadores, treballadores socials i projectes com Preinfant que et poden donar suport en aquests moments.

Més sobre embaràs

Mama Jove és un projecte:

Activitat subvencionada amb càrrec a l’assignació del 0,7% de l’IRPF:

Departament de Drets Socials Generalitat de Catalunya
©2024 Mama Jove