Seguiment mèdic

És important que vagis a totes les visites ginecològiques que et programi el personal mèdic per a la teva salut i la del teu nadó. Les professionals t’assessoraran sobre l’alimentació a seguir; et donaran pautes, si les necessites, per deixar els consums d’alcohol, tabac i drogues; i t’orientaran per cuidar-te durant l’embaràs.

És molt recomanable que puguis anar a un grup de preparació per al part per aprendre com canvia el cos durant l’embaràs, com pot ser un part, quines opcions tens, o algunes tècniques de relaxació i exercicis per sentir-te millor.

Si no acabes assistint pel motiu que sigui, és important que puguis trobar altres maneres d’aconseguir tota la informació que necessitis en relació amb l’embaràs i el part. Una bona manera és preguntant a la teva llevadora.

Si no saps si hi ha grups de preparació al part per a noies joves a la teva localitat, fes-nos una consulta privada per whastapp.

Alimentació

És necessari menjar per dos?, no, no cal menjar molt però, sí es recomana menjar variat i fer entre 4 o 5 menjars al dia, a més de beure força aigua. També és important acompanyar l’alimentació equilibrada amb la pràctica d’esport suau. Caminar pot ser una opció molt bona per mantenir-te en forma.

Si tens o has tingut problemes d’alimentació, com ara anorèxia o bulímia és important que els puguis tractar. Informa al teu metge o metgessa i si necessites més suport pots contactar amb l’ Associació contra l’Anorèxia i la Bulímia (ACAB), on t’assessoraran.

Sexe

El desig sexual pot augmentar o disminuir durant l’embaràs i, si el personal mèdic no t’ha dit el contrari, pots tenir relacions sexuals, si ho desitges.

Durant l’embaràs, no et pots tornar a quedar embarassada. Ara bé, si no utilitzes preservatiu no estaràs protegida de malalties de transmissió sexual, com ara la sida o l’hepatitis, entre d’altres.

Mama Jove és un projecte:

Activitat subvencionada amb càrrec a l’assignació del 0,7% de l’IRPF:

Departament de Drets Socials Generalitat de Catalunya
©2024 Mama Jove