Com triar el nom del/la bebè?

Segurament ja saps si el teu bebè és nen o nena i has decidit començar a buscar-li nom. Hi ha noies que tinguin molt clar els seus noms favorits, altres mai li havia pensant… A Internet hi ha centenars de llocs web que parlen de tipus de noms, significats i orígens, hi ha fins i tot aplicacions per al mòbil que et poden ajudar, però aquí et donem alguns consells que t’ajudaran a descartar i escollir el nom perfecte per al teu bebè. Sobretot, ¡gaudeix de la cerca!

Abans de començar a buscar, et recomanem que et facis aquestes preguntes:

1. Curt o llarg? Pensa si vols un nom d’una o dues síl·labes (Mar, Pol, Eva…), o noms més llargs (Verónica, Alejandro, Adriana…).

2. Original o de tota la vida? Un segon pas pot ser decidir si prefereixes un nom tradicional, de ‘tota la vida’ (Maria, Josep, Juan, Montserrat) o prefereixes noms més originals.

Si ets de les que busca noms diferents i poc comuns, a la web de l’INE podràs saber quina és la freqüència d’un nom a la província on vius. També podràs veure la freqüència dels noms per nacionalitat.

3. Com sona? Si ja tens algun nom en ment, queda’t amb la ‘musicalitat’ ‘, especialment quan es diu juntament amb els cognoms. S’escriu com es pronuncia?, vols que es pronunciï igual en diferents idiomes? Ves fent proves… Si els teus cognoms són difícils de pronunciar i/o escriure és millor que no busquis un nom molt complicat.

4. Origen? T’ apassiona un país i vols que el teu nadó tingui un nom que et recordi a ell. Pots buscar nom per procedència: llatí, francès, gallec, català, basc, alemany, hebreu, grec…

5. Significat especial? Hi ha noms que tenen un significat molt especial per a nosaltres, el d’un familiar, la teva amiga de l’ànima, algú a qui admires,… Vols posar-li el nom d’algú especial o prefereixes que no et recordi a ningú?

6. Deixa-ho a l’atzar. No vols trencar-te el cap pensant nom? Hi ha papis que ho deixen a l’atzar i li posen el nom del sant del dia en què neix el nen o la nena.

Després de tenir en compte aquestes 6 punts, estàs llesta per a triar el nom del bebèFes una llista amb els 10 noms que més t’ agradin i pren-te el teu temps per triar. Pots consultar-ho amb els teus amics i familiars, pensa que tothom opinarà i potser no opinin com tu, però la decisió final és de les mares i els pares, i el nom és per a tota la vida!

Més informació:

Si busques originalitat…

Llista de noms originals

Top 10 noms estranys

Noms que mai imaginaries

Altres…

Consultar la llista de noms per ordre alfabètic i amb el seu origen i significat

Articles relacionats

Mama Jove és un projecte:

Activitat subvencionada amb càrrec a l’assignació del 0,7% de l’IRPF:

Departament de Drets Socials Generalitat de Catalunya
©2024 Mama Jove