Què són els grups de suport a la criança i la maternitat

Un cop hagis decidit ser mare, et vindran al cap mil dubtes, pors i curiositats sobre la maternitat i la criança del teu nadó. És important sentir-te acompanyada en aquest procés, per afrontar el gran repte que tens al davant. Si tens familiars o amigues en la teva mateixa situació, pensa en ells per a donar-te suport perquè les experiències properes poden ajudar-te molt.

Formar part d’un grup pot ser de gran ajuda per a tu

https://www.youtube.com/watch?v=RHHzEAIyRoc&t=4s

Amb altres mares és més fàcil

Un grup de suport a la maternitat està format per mares com tu, que tenen nadons, i està acompanyat d’una professional especialitzada en embaràs i criança.

Normalment aquests grups s’organitzen en funció de les edats dels nadons, perquè et puguis reunir amb dones en situacions similars a la teva.

Si acudeixes amb regularitat a les trobades, és més que probable que aconsegueixis crear una xarxa de companyes on recolzar-te més enllà de les trobades de grup.


¿On puc anar?

Aquí tens un resum que t’ajudarà a aclarir dubtes i t’orientarà per saber on pots anar a la ciutat de Barcelona:

GRUPS DE POSTPART ALS CAP

Pots preguntar a la teva llevadora i/o pediatre del CAP que et correspon per zona. Són grups on es reuneixen les mares i els seus nadons amb una llevadora que els acompanya i els ajuda a resoldre dubtes. Són gratuïts.

Alguns CAP de Barcelona tenen grups específics de mares adolescents:

ESPAIS FAMILIARS

GRUPS DE SUPORT A LA LACTÀNCIA

Pots demanar informació a la llevadora i/o pediatre del CAP de la zona que et pertany. En aquests grups, les mares i els seus nadons reunir-se amb un expert en lactància i resoldre qualsevol dubte que pugueu tenir sobre aquest tema. Són gratuïts. (els que ofereixen els CAP)

ESPAIS DE SUPORT MATERN INFANTILS

Pots preguntar al teu referent de Serveis Socials o al teu ajuntament. Si creus que necessites més suport que un dia o dos a la setmana, aquí trobaràs un suport diari amb professionals. Un servei on t’ajudaran a resoldre dubtes, on faràs activitats molt interessants relacionades amb la criança, i on t’orientaran per trobar formació i treball per a tu. Són gratuïts.

GRUPS DE CRIANÇA

Pots buscar a Internet grups al teu barri que estiguin organitzats per diferents associacions, empreses, cooperatives o entitats. Es reuneixen un dia o dos per setmana amb una professional. Normalment no són gratuïts, però n’hi ha uns quants que sí que ho són.

Articles relacionats

Mama Jove és un projecte:

Activitat subvencionada amb càrrec a l’assignació del 0,7% de l’IRPF:

Departament de Drets Socials Generalitat de Catalunya
©2024 Mama Jove