¿Marxa enrere i embaràs? 5 coses que no t’han explicat

Què és exactament la marxa enrere? És una pràctica segura? Em puc quedar embarassada? En aquest article aclarim tots els teus dubtes i parlem dels mites sobre la famosa ‘marxa enrere’.

Què és la “Marxa enrere”?

La marxa enrere o coit interromput consisteix bàsicament en retirar el penis de la vagina segons abans de l’orgasme per acabar fora i que el semen no entri en contacte amb l’òvul.

Està comprovat que aquesta pràctica no és segura i no evita l’embaràs en molts casos, tal com ho demostren la gran quantitat de noies que s’han quedat embarassades per confiar en la marxa enrere.

El coneixement és poder, anem a desmuntar mites!

1. Abans de ploure, espurneja

I sí, pots quedar-te embarassada en aquest moment. El noi produeix líquid preseminal (fluid preseminal), un líquid que expulsa sense control voluntari abans de tenir un orgasme (és a dir, que ell no tria quan expulsar sinó que arriba quan vol). Aquest líquid pot contenir espermatozous que arribin a l’òvul i quedar-te embarassada.

2. “Tranqui, jo controlo”

A tothom se li pot anar la situació de les mans. Pot ser el noi més responsable del món, que hagueu practicat altres vegades la marxa enrere i no hagi passat res… però això no us  garanteix que en un moment donat es retiri un segon tard, no us adoneu cap dels dos, algun espermatozoide es coli i… Bingo! Com tindreu la sensació que tot ha anat bé, no sabràs que estàs embarassada fins que no et vingui la teva propera regla.

3. Tenir relacions sexuals de peu no impedeix l’embaràs

Dempeus, fent el pi, de costat… Qualsevol postura és vàlida per quedar-te embarassada.

4. La dutxa vaginal després de fer-ho no evita que quedis embarassada…

Per molt bé que et rentis després de tenir sexe, no evitaràs l’embaràs. Amb l’ejaculació, al voltant de 250 milions d’espermatozoides surten disparats a una velocitat de 50Km / h, i encara que vagin a contracorrent i el nostre sistema reproductor sigui prou intel·ligent com per deixar que només un arribi,  la dutxa o rentat vaginal no és obstacle per a ells.

5. … i que en acabar surti esperma de la vagina, tampoc evita l’embaràs

Si queda semen a la vagina després del sexe, netejar-se i fer pipi sempre és recomanable per higiene. Ajuda a evitar infeccions, però NO embarassos.

Recorda que facis o no marxa enrere, si no fas servir anticonceptius pots quedar-te embarassada en qualsevol moment (encara que sigui la primera vegada, encara que tinguis la regla, en la quarantena, tot i que facis lactància materna exclusiva…).

Per tenir plaer sense preocupacions… utilitza precaucions 😉

Si tens dubtes pots fer-nos una consulta confidencial vía whatsapp.

També pots anar a un centre de planificació familiar on t’informaran i assessoraran de forma confidencial.

Articles relacionats

Mama Jove és un projecte:

Activitat subvencionada amb càrrec a l’assignació del 0,7% de l’IRPF:

Departament de Drets Socials Generalitat de Catalunya
©2024 Mama Jove