(8) La història de Lara, mare adolescent, continua… la lactància

Lara acaba de ser mare, i té mil dubtes, com la majoria de mamis. Els inicis de la lactància a vegades no són fàcils, és un aprenentatge, com qualsevol altra cosa. Amb paciència i bons consells de la llevadora aprèn quina és la postura correctacom evitar que li faci mal, etc.

Des del primer moment del Pell amb pell -just després de néixer i si tot ha anat bé- el bebè pot començar a mamar. Abans del part el cos de la mare ja està preparat per alimentar el nadó, gràcies a les hormones, que fan que al pit de la mare es formi un líquid anomenat “calostre“. El calostre és de color groguenc, viscós i espès, i surt a poc a poc. Si el nadó succiona (xucla) des que neix i les vegades que vulgui, estarà ben alimentat. És el primer i el millor aliment. Té proteïnes, greixos, i anticossos, que serveixen per donar-li defenses al nadó i el protegirà d’infeccions. Totes les llets maternes són bones i alimenten. Si el teu bebè mama molt seguit, és normal! no pensis que la teva llet no l’alimenta. Donar el pit és molt més que alimentar el nadó, també és donar-li afecte, i és un moment que heu de gaudir els/les dos.

RECORDA: Si tens dubtes sobre la lactància, et fa mal el pit o t’han sortit esquerdesdemana cita amb la llevadora pel seu centre de salut, tan aviat com sigui possible.

També pots llegir més sobre lactància AQUÍ

Articles relacionats

Mama Jove és un projecte:

Activitat subvencionada amb càrrec a l’assignació del 0,7% de l’IRPF:

Departament de Drets Socials Generalitat de Catalunya
©2024 Mama Jove