Em puc quedar embarassada si…? 6 coses importants que has de saber i alguna vegada t’has preguntat

Em puc quedar embarassada si tinc la regla ?, en les primeres relacions ?, si acabo de tenir un nadó?,…

Hi ha molts rumors que fan que tinguem dubtes i idees falses sobre quan podem quedar-nos embarassades. Així que si alguna vegada t’has fet aquesta o altres preguntes, segueix llegint…

1. Durant la regla SÍ hi ha possibilitat d’embaràs

Tot i que en certs moments de la teva cicle menstrual hi ha més possibilitats de quedar-te embarassada, no hi ha garanties que el teu ovulació no pateixi alguna irregularitat i els dies fèrtils es t’avancin. Conèixer el teu cicle menstrual sempre et va a donar més control sobre el teu cos. Però com hem dit abans, tenir l’absolut control és impossible i el teu cicle pot canviar per moltes raons, Sense adonar-te’n.

2. En les primeres relacions pots quedar-te embarassada… i a partir dels 40, també

Si tens la regla, hi ha possibilitats. Si hi ha regla, hi ha òvul. Si hi ha ejaculació, hi ha espermatozoides. Si s’uneixen òvul i espermatozoide, hi ha embaràs. Si la regla t’ha vingut fa poc temps o tens els primer símptomes de la menopausa, probablement no tinguis una regla regular… però encara que la regla sigui irregular, sempre hi ha risc.

3. Si utilitzeu condó i es punxa / trenca, pots quedar-te embarassada

Si utilitzeu preservatiu en una relació sexual, després d’acabar cal revisar que no s’hagi trencat. Costa una segon i és tan senzill com fer un nus al condó i després estirar-per comprovar que no surt res d’esperma. Si comproves que està trencat, hi ha risc d’embaràs.

4. Si el condó se’t queda dins, pots quedar-te embarassada

Si el preservatiu es queda dins de la teva vagina per qualsevol motiu, pots quedar-te embarassada. Sempre cal llevar-se el preservatiu en acabar de tenir relacions, No només pel risc d’embaràs, sinó també pel risc d’infecció.

5. Amb la marxa enrere, pots quedar-te embarassada

Un altre dels rumors falsos que estem acostumades a escoltar. Pots quedar-te embarassada amb la marxa enrere, no importa el període del cicle en el qual estiguis o que la teva parella sexual et digui que controla. Abans de ploure, espurneja. Si vols saber més, no et perdis aquest article en què parlem sobre la marxa enrere.

6. Si acabes de ser mare, pots quedar-te embarassada

Es diu que durant la quarantena, mentre dones pit al teu nadó, no pots quedar embarassada perquè no tens la regla. Però la primera ovulació pot ocórrer en qualsevol moment sense que te n’adonis…, Així que sempre hi ha risc. Utilitza un mètode anticonceptiu i evita ensurts innecessaris.

Recorda…

Si no has utilitzat mètodes anticonceptius de cap tipus, hi ha risc de quedar-te embarassada (A més, recorda que els anticonceptius hormonals -pastilles, anell,…- no protegeixen del contagi de malalties de transmissió sexual).

Va al centre de salut o al centre de planificació familiar més proper, on t’informaran sobre les opcions que tens i podràs demanar la pastilla del dia després si així ho desitja. També pots comprar-la en una farmàcia, però hauràs de pagar per ella al voltant de 20 euros. (Més informació sobre la pastilla del dia després aquí).

Per tenir plaer sense preocupacions .. utilitza precaucions.

Si t’has quedat amb més dubtes pots fer-nos una consulta confidencial a través del whatsapp.

Articles relacionats

Mama Jove és un projecte:

Activitat subvencionada amb càrrec a l’assignació del 0,7% de l’IRPF:

Departament de Drets Socials Generalitat de Catalunya
©2024 Mama Jove